Gode tips til tør og revnet hud

Din hud fugtes indefra og beskytter dig mod alt fra infektioner og irritationer til varme og kulde. Hudens yderste lag (hudbarrieren) er ansvarlig for at frigive tilstrækkelig fugtighed til overfladen, men i takt med alderen, nedsættes denne funktion, hvilket får huden på hænder, fødder, læber og andre steder på kroppen til at blive tør og revnet, især om vinteren. Tør hud er et tegn på, at hudbarrieren er beskadiget og bør repareres så hurtigt som muligt. Den bedste måde at gøre det på er at undgå ting, der kan irritere din hud, og at fugte den ofte, helst med en creme med et højt fedtindhold. Der er virkelig ingen grund til at acceptere skællende og tør hud!

Prøv disse tips for at mindske risikoen for tør og revnet hud hele året rundt:
  • Beskyt din hud mod kulde ved at klæde dig varmt på om vinteren.1 Brug handsker og beskyt dine læber med et sjal eller tørklæde.
  • Sænk temperaturen i dit soveværelse; varm luft kan forværre tørheden.
  • Vælg løstsiddende tøj, da stof, der gnider mod huden, kan være med til at udtørre huden.2
  • Undgå at vaske hænderne for ofte med sæbe, og brug en sæbe med en lav pH-værdi.
  • Undgå brusebad og/eller bad hver dag og brug produkter uden parfume. Badeolie kan være et godt alternativ til sæbe.3
  • Undgå at bade og/eller at bade i vand, der er for varmt. Varmt vand fjerner de naturlige lipider, der hjælper huden med at holde på fugten.
  • Brug plasthandsker, når du vasker op – helst med tynde bomuldshandsker under for at bevare fugtigheden tættest på din krop.4
  • Påfør rigelige mængder Locobase® Repair på beskadiget hud for at genfugte og reparere hudbarrieren.
  • Fugt flere gange dagligt og helst efter hver håndvask, hvis du arbejdet i et udsat erhverv, for eksempel inden for sundhedsvæsnet. Husk, at det ikke er muligt at anvende for meget hudplejecreme!
  • Anvend et par tynde bomuldshandsker og/eller strømper, når du har fugtet huden med en hudplejecreme. Handskerne forhindrer cremen i at fedte, mens den øger absorptionen.5

Hvilken hudplejecreme skal jeg bruge?

Hudplejecremer beskytter mod dehydrering ved at forhindre, at den naturlige fugtighed i kroppens hudbarriere fordamper, mens den samtidig giver huden en chance for at blive genfugtet. For normal hud kan det være tilstrækkeligt at bruge en tynd creme, der indeholder 20-30% fedt, men hvis huden er tør eller meget tør, er det bedre at bruge en creme med mindst 60% fedt. Husk, at jo mere tør din hud er, jo mere fedt skal din hudplejecreme indeholde – og jo federe cremen er, jo hurtigere bliver din hud blød og smidig igen.

Ulempen med en salve, der kan indeholde 100% fedt, er, at den forsegler huden, hvilket kan forårsage ubehag. Prøv i stedet en fedtholdig creme, der genopbygger hudens fugtighed og elasticitet uden at dække porerne, f.eks. Locobase® Fedtcreme eller Locobase® Repair. Hudplejecreme med et højt fedtindhold er lige så effektiv mod tør og revnet hud som en salve, men lader din hud ånde, fedter  mindre og føles mere behagelig på huden.

Vi er Locobase®
– en serie af veldokumenterede specialcremer til forskellige behov

Du skal blot vælge, hvilke produkter fra Locobase-serien, der passer bedst til dig!

REPAIR

Reparationscreme til meget tør, beskadiget og sensitiv hud

Læs mere

FEDTCREME

Specialcreme til tør og sensitiv hud

Læs mere

LPL

Eksfolierende og blødgørende creme til tør, hård og skællende hud

Læs mere

Du finder Locobase på dit nærmeste apotek eller online