Tørre hænder

Solen, vores kolde klima og vores krops naturlige aldringsproces kan være hårdt for huden på vores hænder. Faktisk er vores hænder normalt det første sted, hvor vi kan se hudens aldring, da vores hænder bliver betydeligt mere tørre og sensitive, når vi bliver ældre. Huden på vores hænder bliver også tyndere og mindre elastisk med alderen. En enkel måde at teste elasticiteten på er at knibe huden på bagsiden af ​​din hånd og derefter slippe. Ung og elastisk hud vender hurtigt tilbage til normal, mens ældre hud synker langsomt. Den nedsatte elasticitet skyldes dels skader fra solen og dels hudens nedsatte evne til at indeholde fugtighed, når vi bliver ældre.

Nogle erhvervsgrupper er mere udsatte for tørre hænder end andre. For eksempel er mennesker, der arbejder i sundhedsvæsenet, særlig sårbare, fordi deres erhverv stiller høje krav til hygiejne for at reducere spredningen af ​​infektioner. Den konstante vask med sæbe og vand gør hænderne tørre, hvilket kan føre til håndeksem og infektioner, når hudbarrieren prøver at helbrede sig selv.

Op til en femtedel af alle ansatte med erhverv inden for sundhedssektoren lider af eksem på hænderne, som er det mest almindelige sted at udvikle eksem. Andre risikogrupper, der ofte kommer i kontakt med vand, rengøringsprodukter eller kemikalier på arbejdet, omfatter frisører, kokke, køkkenpersonale, rengøringspersonale og mekanikere. Det er også mere almindeligt for kvinder og unge at have håndeksem – sandsynligvis fordi kvinder er mere i kontakt med vand både på arbejdet og i hjemmet. Direkte kontakt med visse fødevarer, såsom tomater, citrusfrugter, rå kartofler og rå fisk, kan også forværre udslættet. Det samme gør sig gældende for tør luft, kolde temperaturer, støv, søvnmangel og stress.

Du kan ikke ændre dine genetiske træk, men ved at smøre dine hænder med en fugtighedscreme flere gange om dagen kan du forhindre dehydrering og få bløde og smidige hænder hele året, uanset alder. En god tommelfingerregel er, at jo tørrere huden er, jo mere fedt skal cremen indeholde. Et godt råd er at smøre dine hænder med Locobase® fedtcreme eller Locobase® Repair om aftenen og tage et par tynde bomuldsvanter på, før du går i seng. Smør hænderne igen om morgenen med Locobase® Repair, som giver en øjeblikkelig og langvarig fugtgivende virkning, og tag bomuldshandskerne på igen under dine almindelige handsker, for at forlænge cremens virkning. Massér den overskydende creme ind, og undgå at vaske hænderne et stykke tid for at give huden en beskyttende barriere, der varer hele dagen. Gentag flere dage i træk, eller indtil tørheden er forsvundet.

Video

Se filmen og lær mere om pleje af dine hænder i tre enkle trin.

Hud!

Din hud er god til at multitaske

Du finder Locobase på dit nærmeste apotek eller online