Tørre fødder

Hver gang du sætter en fod på jorden, tynges den af ​​din egen kropsvægt, og når du løber, øges belastningen til mindst det dobbelte – og hvis du går 10.000 skridt om dagen, tager du cirka tre milliarder skridt gennem din levetid, hvilket svarer til at gå jorden rundt fire gange. Kort sagt, er dine fødder fantastiske – men de er dog ikke skabt til at gå på hårde gulve og blive klemt i stramme og dårligt polstrede sko dag efter dag. Huden på vores fødder bliver derfor ofte tør, revnet og hård, især om vinteren. For at holde dem bløde og smidige hele året har du brug for en god fodplejerutine – og den behøver ikke at være tidskrævende eller kompliceret.

Årsagen til, at mange mennesker lider af tørre fødder om vinteren, er, at fugtigheden er lavere, både indendørs og udendørs, mens temperaturen er lavere, og at vi oftere bruger sko på denne årstid. Når huden gnider mod skoene, især under hælen og på puderne under storetåen, hvor belastningen er højest, bliver den tør og hård. Tørheden kan forårsage revner, som kan blive dybe og så smertefulde, at selv en gåtur bliver vanskelig. Overvægt, eksem og psoriasis kan øge din risiko for problemer med huden på dine fødder.

Tør og revnet hud på fødderne kan også være forårsaget af såkaldte atopiske vinterfødder, en sygdom, der primært rammer børn og typisk bliver værre om efteråret og vinteren. Ofte er det huden ved den forreste fodpude og stortåen, der bliver lys, tør og revnet. Det sker også, at fødderne klør og huden rødmer. Atopiske vinterfødder er til en vis grad arvelige, men kan også skyldes, at barnet har for stramme eller for varme sko om vinteren. Sygdommen forbedres normalt i den varme sæson og forsvinder normalt helt, når barnet bliver ældre.

Slip af med tørre fødder med revnede hæle og hård hud

Da fødderne bærer resten af ​​kroppen, er det vigtigt at passe på dem, så vi har det godt.

Med disse enkle tips kan du hurtigt få bløde og fine fødder:

  • Vælg sko med god dæmpning, og undgå at gå i høje hæle eller i sko med en åben hæl i for lange perioder.
  • Tape revner på fødderne med en klæbende kirurgisk tape for at lette helingen.
  • Fugt regelmæssigt dine fødder med Locobase® Fedtcreme eller Locobase® Repair, helst to gange dagligt i de første to uger.
  • Tag et varmt fodbad en gang om ugen for at blødgøre tør hud. Fjern hård hud omhyggeligt umiddelbart efter badet, og smør derefter fødderne med Locobase® Fedtcreme eller Locobase® Repair
  • Sov med strømper på, hvis dine fødder er meget tørre.

Video

Se filmen for flere gode fodplejetips!

Hud!

Din hud er god til at multitaske

Du finder Locobase på dit nærmeste apotek eller online